Texel in Top10 Lonely Planet

De Texelse eilandkeuken wordt specifiek geroemd in de laatste Lonely Planet top tien van mooiste bestemmingen. Op het Beach Food Festival kunnen liefhebbers in de eigen strandnatuur van Texel genieten van een zilte picknick: met de voeten in het zand en op een ongedwongen manier genieten van lokale producten. Het tweedaagse festival is gratis toegankelijk, de keukens zijn open van 12.00 – 21.00 uur.

Lonely Planet
Texel is door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de mooiste bestemmingen binnen Europa. ‘Prachtig en nog redelijk onontdekt’ oordelen de Lonely Planet-experts over Texel. Voor het samenstellen van de lijst gaan de Lonely Planet-auteurs op zoek naar verborgen pareltjes, verrassende steden, onontdekte stranden, hippe plekken om te eten, drinken en logeren en bestemmingen die ideaal zijn voor gezinsvakanties. De Texelse eilandkeuken, waarin lokale producten een grote rol spelen, wordt eveneens geroemd.

“Voor ons een perfecte timing natuurlijk!”, knipoogt Valerie Jongeneel. “Maar even zonder gekheid; we hébben gewoon zoveel goede producten op het eiland. Met dit festival wil ik op een laagdrempelige manier de bezoekers laten beleven hoe Texel smaakt. En wat is nou een beter podium dan een ongerept & onontdekt strandje in Oudeschild?! Uiteraard wel met aandacht en respect voor dit mooie stukje Texel.”

Circulair hergebruik
Duurzaamheid en duurzaam hergebruik is voor Texelaars een tweede natuur; Texelaars zijn zuinig op hun eiland. Ook tijdens het festival wordt – voor zover mogelijk – alles hergebruikt. Deelnemers en de organisatie koesteren dit principe en maken gebruik van herbruikbare producten en afval wordt gerecycled.

“We willen zo min mogelijk afval en het afval dat er is, wordt hergebruikt, zo houden we de locatie schoon en ongerept. Omdat we op blote voeten lopen, is glas hier niet toegestaan, daarom kopen bezoekers op het strand een recycling cup die later weer wordt hergebruikt.”

Over Beach Food Festival
Het Beach Food Festival bestaat uit 16 foodtrucks en mobiele keukens die ieder een eigen gerecht serveren. Koks van de overkant (de zogenaamde ‘overkanters’) zijn een aanvulling op de Texelse keukenbrigade die typische Texelse ingrediënten gebruiken en verwerken. Al het gebruikte materiaal is biologisch afbreekbaar en wordt lokaal gehuurd. Alle ingrediënten zijn lokaal, duurzaam gekweekt en/of gevangen.
Noot voor de redactie:
Voor vragen over dit persbericht of beeldmateriaal, kunt u contact opnemen met Valerie Jongeneel, organisator van het Beach Food Festival op 06 – 2048 4139 of mailen naar info@beachfoodfestival.nl.

Geplaatst mei 26, 2016 in: Blog, Duurzaamheid, Locatie by Valerie

Opmerkingen zijn afgesloten.