Texels Beach Food Festival presenteert upcycling proeftheater

Waddenstrand podium voor Texels openluchtkeuken

Een Texelse biersommelier, verschillende chefkoks, een vakslager, een wijngaardhouder en een visfileerder delen tijdens de tweede editie van het Beach Food Festival hun expertise in verschillende masterclasses en workshops. De deelnemers van het typisch Texelse festival komen van Texel en gebruiken in hun keuken zoveel mogelijk lokale en regionale seizoensproducten. Tijdens het festival proeft de bezoeker alles wat voor de ‘locals’ het leven een echt eilandleven maakt. Bezoekers van het Beach Food Festival 2017 kunnen gratis of tegen betaling deelnemen aan de masterclasses van de Texelse meesters.

Festivalgasten die iets anders willen naast eten, kunnen deelnemen aan workshops voetsieraden maken, triggerpoint therapie (massage) of een workshop foodfotografie. Ook voor kinderen is er genoeg te doen, waaronder krabbenvangen, decopatchen, zandkastelen bouwen of een workshop bij Vrij Voedsel volgen waarin je veel leert over wat er in eten zit. De sportieve bezoeker – jong en oud – kan tijdens het Festival suppen.

Upcycling
Deze tweede editie van het Beach Food Festival heeft upcycling een nog prominentere rol gegeven. Bij upcycling wordt elke grondstof of materiaal volledig hergebruikt zonder dat het aan waarde verliest. De deelnemers van de outdoorkeukens werken in hun bedrijf veelal volgens deze upcycling methode. De bezoeker van het festival proeft onder meer pizza met koemelkmozzarella gemaakt van wrongel (restproduct van kaas van de biologische boerderij Novalishoeve) en worst van vlees zonder vaste bestemming (De Vakslager Peter Haker. De meubels op het festivalterrein hebben door Tenthuis Texel een derde leven gekregen.

Beach Food Festival
Het laatste weekend van juli biedt dit outdoor-cooking festival ruimte aan ruim 20 foodtrucks en mobiele keukens die in een ontspannen festivalsfeer aan de rand van de Waddenhaven van Oudeschild staan opgesteld. Het open grasveld, het strand en de dijk achter de haven van Oudeschild maken het geheel tot een echt festivalterrein waar jong en oud eten, drinken, spelen en genieten. Tijdens het festival staat betaalbaar en verantwoord genieten voor iedereen centraal. Op vrijdag en zaterdag duur het evenement van 12.00 – 22.00 uur, op zondag eindig het evenement om 20.00 uur. De maximale vraagprijs voor een gerecht bedraagt €7,50. Op www.beachfoodfestival.nl kunnen bezoekers het programma nalezen en zich aanmelden voor de masterclasses en workshops. Festivalimpressies op: facebook en youtube.

 

Geplaatst juli 12, 2017 in: Persbericht by Valerie

Opmerkingen zijn afgesloten.