Groen zonder ‘geiten wollen sokken’ alert

Dit jaar gaat het festival een stapje verder op het gebied van het voorkomen van afval. Valerie: “Dit jaar willen we de afvalstroom drastisch verminderen.” Zo zal dit jaar de BFF festival beker definitief worden geïntroduceerd na een succesvolle proef in 2018. Geen plastic drinkbekertjes meer, maar een recycle cup die de bezoeker aanschaft en zo op zijn of haar manier ook bijdraagt aan de verduurzaming van Texelse evenementen en het tegengaan van de plastic soup. “De beker is gemaakt van gerecycled plastic en gaat jaren mee. Iets wat onze event – CO2 voetafdruk verkleind. Daarnaast zullen wij als organisatie de Plastic Soup Foundation ondersteunen. Een prachtige oplossing om samen met de bezoeker een duurzaam festival mogelijk te maken. Gebruik de beker het jaarrond op de camping, het strand of thuis en je bent al BFF proof voor de jubileum editie in 2020.”

Partners
Samen met een aantal duurzame partners, waaronder Texel Energie, kijkt de organisatie naar duurzame oplossingen voor de toekomst. Zoals een afvalstraat die op andere events ook ingezet kunnen worden. Ook de andere partners zoals Hanos Texel denken mee in het verduurzamen van het drankaanbod. Dit jaar serveren we geen kant en klare frisdranken zoals cola of sinas. Maar alleen maar home made bio siropen, verwerkt tot een licht bruisende virgin cocktail.  Naast het lokale bier van Familiebrouwerij Diks, Brouwerij de Boei en de Texels Bierbrouwerij, is er gekozen om wijn niet langer uit glazen flessen te schenken maar uit gerecycled boxen. Die overigens daarna ook in het gescheiden afval worden verwerkt.

Vervoer
Kom je op de fiets naar het festival? Op slechts 15 minuten fietsen van de Teso veerhaven in Den Hoorn of het centrum van Den Burg vinden we de locatie van BFF2019. Er is parkeergelegenheid in de omgeving van het festival á € 1,- per auto. Er is tevens een shuttlebus. Meer informatie over vervoer & parkeren vind je op de Facebook event pagina van het Beach Food Festival.

 

Geplaatst juli 13, 2019 in: Blog, Duurzaamheid, Informatie by Valerie

Opmerkingen zijn afgesloten.