Nazomer editie september

Op de vaste stek bij de Waddenhaven wordt in het eerste weekend van september de zesde editie van het Beach Food Festival gehouden. Jong en oud kan ook dit jaar het gratis toegankelijke festival bezoeken en genieten van de ‘outdoor-keukens met een bewust karakter’. 

Food Line Up

Ook dit jaar staan er weer vele bekende gezichten op het festival met terugkerende concepten: van de bekende beachburger, crêpes tot de oesterstand, ze zijn er bijna allemaal weer. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar voor deelnemers, stelt de organisatie. 

Valerie Jongeneel: “We hebben de deuren geopend voor nieuwe deelnemers. Het liefst van Texel, maar ook daarbuiten. Mits het menu lokaal en duurzaam is en zij de filosofie van het festival omarmen.” 

Bij alle deelnemers is een vegetarisch gerecht te verkrijgen en er zijn ook verschillende vegan opties op het terrein. Vis, schelp en schaaldieren die worden geserveerd, zijn afkomstig uit de Waddenzee en Noordzee. De enkeling die vlees serveert heeft gekozen voor een biologische of lokale leverancier.

Nazomeren in september 

Het festival wisselde weleens tussen het derde en laatste weekend van juli. Dit jaar was de organisatie genoodzaakt een andere datum te kiezen, het werd het eerste weekend van september. Valerie: “Het was de keus om het event dit jaar niet te organiseren óf om een andere datum te kiezen. In samenspraak met de Gemeente was deze datum nog beschikbaar en kan het event alsnog doorgaan. Daar zijn we erg blij mee.”

Recycle en upcycle

Op het terrein is er geenwegwerp plastic. De deelnemers serveren alles op biologisch afbreekbaar materiaal en bij de bar maken ze gebruik van de festivalcup. “Hier wordt een eenmalige borg voor gerekend en kun je aan het einde van het event mee naar huis nemen, óf inleveren. De organisatie werkt dit jaar bij de bar met consumptiemunten. Ook deze zijn tijdens het event weer te retourneren. Bij de deelnemers kun je nog steeds met pin of cash betalen.”

Festival

Het Beach Food Festival is dit jaar op 1 t/m 3 september en is vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 22.00 uur en zondag van 12:00 tot 20:00 uur geopend. Voor alle info en updates wordt verwezen naar de facebookpagina of website www.beachfoodfestival.nl

Geplaatst augustus 12, 2023 in: Geen categorie by Valerie

Opmerkingen zijn afgesloten.