Terug op ons stekkie: jubileum editie!

Beach Food Festival weer op vaste stek in Oudeschild

Inmiddels alweer de vijfde editie van dit outdoor cooking festival. Beach Food Festival verovert een vaste plek op de landelijke festival agenda en is inmiddels uitgegroeid tot het groenste culinaire evenement van de Wadden. Een festival met duurzame ambities, een sterke food line up en lokale gastvrijheid. Een festival waar onbezorgd genieten van al het lekkers wat het eiland te bieden heeft centraal staat.

Meer dan een food festival
Het Beach Food Festival staat niet alleen voor lekker eten en genieten op een fantastische locatie. Het festival wordt ‘groener’ en dit element wordt feilloos gekoppeld aan het genieten. Lokale chefs van verschillende restaurants en cateringbedrijven, voeren de  boventoon in de food line up tijdens deze vijfde en daarmee jubileumeditie van het gratis toegankelijke Beach Food Festival.  Festival bezoekers kunnen genieten van verschillende comfort food gerechten; van waddenoesters tot een beach burger, voor ieder wat wils. Maar er is meer….. Bezoekers kunnen luisteren naar de vertrouwde oldies van de muziek van de VinylVan, shoppen bij de tweedehands kleding van de Sjop,  bijzondere zelfgemaakte ‘natuur schatten’ van Mirakelz of volgen een yogales op het strandje. Ook voor kinderen is er genoeg te doen, van creatieve workshops tot krabben vangen, zandkastelen bouwen of strandjutten.

Bewust genieten

De gerechten die worden geserveerd tijdens het Beach Food festival zijn waar mogelijk qua hoofdingrediënt lokaal en anders is er een bewust alternatief voor gevonden.  “We kunnen een groot verschil maken met elkaar door de keuzes die wij maken. Zo serveert iedere deelnemer een vegetarisch gerecht en komt het vlees en de visgerechten die er zijn van dichtbij. Zo kan iedere bezoeker verantwoord genieten.” aldus Valerie Jongeneel, organisator van het geheel. Daarnaast is het leuk om te weten dat voor het toilet gefilterd zeewater wordt gebruikt, er LED verlichting is en de deelnemers van Texelse bodem zijn. Daarnaast wordt er veel afval bespaard doordat er wordt gewerkt met een herbruikbare drink cup. “Deze cup wordt door de festivalbezoeker bij de bar gekocht en is van gerecycled plastic gemaakt. Zo draagt ook de bezoeker een steentje bij in het verduurzamen van het festival. En is er geen plastic afvalstroom.”  Om het groene festival compleet te maken vraagt de organisatie aan de bezoekers om op de fiets het festival te bezoeken en tijdens hun bezoek het terrein zo schoon mogelijk te houden.

Geplaatst oktober 10, 2019 in: Informatie, Locatie by Marc Leclou

Opmerkingen zijn afgesloten.